Inleiding
Als je een van onze duurzame producten met filosofisch artdesign koopt, dan verwerken wij bepaalde persoonsgegevens van je. Filosofie.shop gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Welke persoonsgegevens wij precies van jou verwerken, waarom en hoe wij dit doen, lees je hieronder. Met dit privacystatement voldoen wij aan onze informatieplicht uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Categorieën persoonsgegevens
Filosofie.shop verwerkt de volgende categorieën persoonsgegevens:
– naam
– adresgegevens
– contactgegevens (e-mail en/of telefoon)
– IBAN-gegevens
– IP adres

Doel
Deze gegevens hebben wij nodig om het door jou bestelde duurzame product zo snel en goed mogelijk bij jou thuis te bezorgen, je betaling via IDeAL te verwerken, een persoonlijk account op onze webshop mogelijk te maken en je op de hoogte te houden van onze nieuwe producten of artdesigns.

Grondslag
De grondslag voor deze verwerkingen is het uitvoeren van een overeenkomst (jouw aankoop), het voldoen aan wettelijke (administratieve) verplichtingen en ons gerechtvaardigd belang om onze klanten te attenderen op nieuwe designs en producten.

Bewaarplaats
Wij bewaren je NAW- en contactgegevens aan de achterkant van onze beveiligde website, in onze boekhoudsoftware en in onze mailbox. Als je de nieuwsbrief ontvangt, dan bewaren wij je naam en e-mailadres ook in Mailchimp, het programma waarmee wij onze nieuwsbrief versturen. Je IBAN-gegevens bewaren wij in onze beveiligde account van Mollie-payments, onze betaalpartner.

Beveiliging en verwerkersovereenkomsten
Filosofie.shop draagt zorg voor passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Zo werken wij alleen samen met partners die de beveiliging van uw persoonsgegevens goed geregeld hebben. De belangrijkste zijn Mollie Payments, POST NL, WOOcommerce en Mailchimp. Voor zover nodig, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten.

Nieuwsbrief
Onze klanten ontvangen de nieuwsbrief als zij daarvoor toestemming hebben gegeven. Onderaan de nieuwsbrief staat altijd een “unsubscribe” knop. Hiermee kan je je gemakkelijk afmelden voor de nieuwsbrief. Zodra je je afmeldt worden je naam en e-mailadres uit de mailinglijst in Mailchimp verwijderd.

Mollie
Voor de i-DEAL betaling op onze webshop maken wij gebruik van Mollie, onze betalingspartner. Mollie verwerkt op haar beurt ook een aantal van jouw gegevens, zoals je naam, locatiegegevens e-mailadres en IP-adres. Mollie is voor onze webshop geen verwerker, maar is zelf verwerkingsverantwoordelijke zoals de AVG dat noemt. Voor meer informatie over de manier waarop Mollie met privacy omgaat, verwijzen wij naar https://www.mollie.com/nl/privacy.

Cookies
Onze website maakt gebruik van functionele cookies. Zonder deze cookies is het gebruik van de webshop niet (goed) mogelijk. Daarnaast maken wij gebruik Google Analytics cookies. Hiervoor heeft het Filosofie.shop een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Om je privacy te beschermen maskeren wij het laatste deel van je IP-adres dat wij naar Google sturen. Wij plaatsen alleen cookies voor marketingdoeleinden als jij hiervoor toestemming hebt gegeven.

Verstrekking aan derde landen
Filosofie.shop verstrekt je gegevens niet aan derde landen.

Verstrekking aan derden
Wij verstrekken je persoonsgegevens zonder jouw toestemming niet aan derden, tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Jouw rechten
Je mag het Filosofie.shop altijd vragen om inzage in en aanpassing of verwijdering van jouw persoonsgegevens. Ook mag je ons vragen om een beperking van de verwerking van je persoonsgegevens. Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en het recht om de digitale persoonsgegevens te ontvangen die wij van jou hebben.

Je kunt jouw rechten uitoefenen door een e-mail te sturen naar onderstaand mailadres. Wij zullen je verzoek binnen de wettelijke termijn afhandelen voor zover dit redelijkerwijs mogelijk is.

Heb je verder een vraag over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken? Dan mag je natuurlijk ook contact opnemen. Ben je niet tevreden over onze reactie? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Stichting Centre Erasme
handelend onder de naam Filosofie.shop
Meerdijk 8
4151 CA Acquoy
info@filosofie.shop